Dizajn i një kafeneje të Starbucks në Tokio e bazuar në temën e librarisë

Studioja japoneze e dizajnit Nendo përfytyroi një version interesant të kafenesë Starbucks në Tokio, ku klientët mund të porosisin kafe duke marrë “libra” me vete te arka. Kafeneja quhet “Starbucks Espresso Journey” dhe përbëhet nga raftet me libra që shtrihen nga dyshemeja deri në tavan, të cilët përmbajnë qeska me nëntë ngjyra të ndryshme të kopertinave, ku secila prezanton një lloj të veçantë të kafesë. Brenda kutisë origjinale të kafesë, klientët do të gjejnë informata rreth llojeve të kafesë që janë në dispozicion.

 

Vizitorët mund të shëtisin përreth vendit, të nxjerrin lirshëm librat nga raftet për të lexuar, dhe të zgjedhin pijen që u përshtatet më së miri. Te arka, vizitorët mund të tregtojnë librin për një espresso, por mund të mbajnë kopertinën që u tregon për pijen të cilën e zgjodhën që ta shfrytëzojnë për kopertinë libri si të duan. Libraria fton vizitorët të zgjedhin një espresso siç do ta zgjidhnin një libër dhe të mësojnë për pijet espresso, sikur të hynin qetë në një botë fiktive, shpjegojnë dizajnerët e Nendo-s.

Starbucks Coffee shop Japan 2 Starbucks Coffee Shop Design in Tokyo Based on Original Library Theme
Starbucks Coffee shop Japan 3 Starbucks Coffee Shop Design in Tokyo Based on Original Library Theme
Starbucks Coffee shop Japan 4 Starbucks Coffee Shop Design in Tokyo Based on Original Library Theme
Starbucks Coffee shop Japan 6 Starbucks Coffee Shop Design in Tokyo Based on Original Library Theme
Starbucks Coffee shop Japan 7 Starbucks Coffee Shop Design in Tokyo Based on Original Library Theme
Starbucks Coffee shop Japan 8 Starbucks Coffee Shop Design in Tokyo Based on Original Library Theme
Starbucks Coffee shop Japan 9 Starbucks Coffee Shop Design in Tokyo Based on Original Library Theme
Starbucks Coffee shop Japan 10 Starbucks Coffee Shop Design in Tokyo Based on Original Library Theme
Starbucks Coffee shop Japan 11 Starbucks Coffee Shop Design in Tokyo Based on Original Library Theme
Starbucks Coffee shop Japan 12 Starbucks Coffee Shop Design in Tokyo Based on Original Library Theme
Starbucks Coffee shop Japan 5 Starbucks Coffee Shop Design in Tokyo Based on Original Library Theme